Forum •  Email •  Bize Yazın •  Ziyaretçi Defteri •  Anasayfam Yap •   
 Siteiçi Arama
Sonuçlar 2-3 saniye gecikmeli gelir.
Kullanıcı Girişi
Kullanıcı Adı
Şifre
Şifrem
Yeni Kayıt
Güncel Haberler
Sevgi üç türlüdür

 
Anasayfa / BAŞARI / 





Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
O Bir Gün Asla Gelmez

Kendinize bir çıkış yolu bulun.

Başarılı bir insanla başarısız bir insanı birbirlerinden nasıl ayırt edebilirsiniz? En kolay yol kullandıkları cümlelere dikkat etmektir. Başarılı bir insanla hedeflerinden konuştuğunuzda, size planlarını ve bunları gerçekleştireceği zamanları söyler. Başarısız bir insanla hedeflerinden bahsederken (bir hedefinin olduğunu varsayalım), konuşmanın arasında şu cümleyi duyarsınız “Umarım bir gün yapacağım”. İşte kaybedenleri gösteren bir ipucu, o bir gün asla gelmez.

Peki kaybetmeyi kendine yol olarak belirlemiş insanlar neden bu şekilde “bir gün”, “umarım”, “keşke” gibi kelimeler kullanır? Çünkü bu kendisine bir çıkış sunar, kendi sözlerine güven olmayacağını bilir. Eğer kendine kesin bir hedef ve zaman belirlerlerse ve yapamazlarsa başarısız olmaktan korkarlar, kaybedenler başarısız olmaktan nefret ederler. Kazananlar başarısız olmaktan korkmazlar çünkü yenilgilerden bir ders çıkarıp başarıyı yakalayabileceklerini bilirler.

Herkesin hayalleri ve hedefleri vardır. Bir hayal ve hedef arasındaki tek fark, hedef uğruna harekete geçilmiş bir hayaldir. Maddi olarak bağımsız olmak, bir aile kurmak, bir araba almak gibi hayalleriniz olabilir. Peki kaçınız bu hayallerinizi hedefe dönüştürdü? Eğer hedefe dönüştürdüyseniz ne zaman yapacağınızı da belirttiniz mi? Yoksa ” Bir gün yapacağım “, ” Umarım bir gün olacak ” mı dediniz?

Zamanı belirli olmayan bir hedef, hedef değildir.

Bir daire alacaksınız, eğer dairenin ne zaman biteceğini bilmiyorsanız almayı düşünür müsünüz? Satıcı dedi ki “Bir gün bitecek”, siz satın alır mısınız? Şimdi bunu kendi hayalleriniz için düşünün, “Bir gün yapacağım”. Eğer daireyi satın almadıysanız, hayalinizi neden alacaksınız?

Eğer hayatta bir şeyler başarmak istiyorsanız, bunun için bir zaman limiti koymalısınız. Bir zaman koymak sizi bu hedef uğruna çalışmaya zorlar, oturup “Bir gün oraya gideceğim” diyeceğinize oraya gitmek için yola koyulmanızı sağlar. Başarısız olmaktan korkmayın. Başarılı olmuş insanlar çoğu zaman yenilgilerinden ve hatalarından da bahsederler. Bazı yenilgiler başarıya giden yolda alınması gereken yenilgiler olabilir.

Basit bir örnek verelim, internetten para kazanmak bir çok insanın hayalleri arasında bulunur. Çevremdeki arkadaşlarımdan da bazıları bunu konuşurlar, ama içlerinden çok azı bu hayallerini gerçekleştirebilir. Yıllar sonra bile sadece iki tanesi bunu başarmaya yakın. Çünkü sadece onlar benim sözümü dinleyip bir site açtılar, diğerleri tahmin ettiğiniz gibi “Tamam halledecez o işi”, “Sen aç ben bir ara bakarım”, “Şu iş hallolsun sonra açarız” gibi cümleler kullanmaya devam ediyorlar.

Eminim onlarda “bir gün” hayallerini hedefe dönüştürebilecekler.

 

Kaynak: Tek Soluk

Bu yazı 6782 defa okundu.



Bu Kategorideki Diğer Başlıklar
 - Harekete Geçmeyi alışkanlık Haline Getirin
 - Hedeflerinize Ulaşabilmek İçin Günlük Zevklerinizden Vazgeçebilir misiniz?
 - BAŞARI YOLUNDA 70 ALTIN KURAL
 - Başarıya Giden Yol
 
MAKALELER
KİŞİLİK
EĞİTİM
İLETİŞİM
HİPNOZ
PSİKOLOJİ
BAŞARI
BAŞARI ÖYKÜLERİ
HAFIZA
KARİYER
AKTİF ÖĞRENME
İMAJ
BEDEN DİLİ
HAYATA DAİR
YAŞAM
MİZAH
ŞİİR
GELİŞTİREN SÖZLER
KİTAP ÖZETLERİ
BİYOGRAFİ
SAĞLIK
BEBEK - ÇOCUK
BİLGİ
Kyäni


Yeni Eklenenler
Fortinet Product Life Cycle - 10.10.2023
Kemal Karpat kimdir?
Yaşlılık ve Alzheimer Hastalığının İşaretleri
Türkiye il Plaka Kodları ve Telefon Kodları
İl Vilayet Telefon Kodları
Sağlık Üçgeni
Kyäni
Çörek otu yağının faydaları nedir?
Sadece burun nefesi ile iyileşebileceğinizi biliyor musunuz?
Nitrik oksit nedir, faydaları nelerdir? Vücutta nasıl arttırılır?
İbn Rüşd
Ceza Korkusu ile Doğru Yapan Çocuk Doğru Çocuk mudur?
Televizyonsuz Ev
Hakikat Nedir? Gerçek Nedir?
ÖZ'ÜN TERCÜMANI SÖZ


Döviz Bilgileri
(Doviz)
Alış
Satış

Dolar:
18.7701
18.8039
Euro:
20.3329
20.3695
Güncelle

   
Website Security Test Toplu Mail Gönderimi