Forum •  Email •  Bize Yazın •  Ziyaretçi Defteri •  Anasayfam Yap •   
 Siteiçi Arama
Sonuçlar 2-3 saniye gecikmeli gelir.
Kullanıcı Girişi
Kullanıcı Adı
Şifre
Şifrem
Yeni Kayıt
Güncel Haberler
Sevgi üç türlüdür

 
Anasayfa / BAŞARI / 





Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Hedeflerinize Ulaşabilmek İçin Günlük Zevklerinizden Vazgeçebilir misiniz?

Bunu yapıyoruz çünkü bu aktiviteler gerçekten çalışmaktan çok daha eğlenceli. Hepsi kolay ve başarız olma riskiniz yok. İnternette gezerken çok mu zorlanıyorsunuz, sadece keyfini çıkarıyorsunuz. Kim bilir belkide yeni şeyler öğreniyorsunuz.

Ama bu her zaman olmuyor sanırım.

Bu aktiviteler zaman öldürmek için birebirdir; günümüzü daha çabuk geçirmemizi sağlarlar. Çünkü çalışmak sıkıntıdır. Hem çalışmanın işe yaradığını kim söylemiş? Eğer doğru yapmazsak işimizde de zaman zaman boşa gidiyor olabilir.

Her zaman bir özür bulunabilir. Zamanı hızlı geçirmek, zevklerimize boyun eğmek kolaydır. Bu tip şeylerde yapıcı bir taraf pek yoktur, ama tutarlı bir şekilde kendinizi ifade etmekten çok daha kolaydır. Çalışmak istemediğim zamanlarda hep yapmak istediklerim hazırdır, peki ya çalışmak istediğimde?

Zaman öldürmek bağımlılık yaratır. Ne kadar yaparsanız, onu yapmak için daha çok mazeret bulursunuz. Böylece daha çok yapabilirsiniz. Bugünlerde zamanımı nasıl geçirdiğimi ve bunun benim hedeflerime ulaşmadaki etkilerini düşünüyorum. Bunu analiz etmeye başladığımda görüyorumki yaptığım şeyler benim hedeflerime daha hızlı ulaşmamı engelliyor. Günlerin geçmesine öyle alışıyoruz ki, yaptığımız şeylerin bizim bilinçli tercihlerimiz olduklarını unutuyoruz.

Ama bunun farkına varmak bile, beni bu konuda biraz pozitif olarak etkiledi. Farkına varmak onu yenmek için atılacak ilk adımdır. Zamanımı öldüren davranışları yapmaya başladığımda, aklıma direk bunun bana zararları geliyor ve bu canımı sıkıyor. Sonrada bu yaptığımdan eskisinden daha az zevk almaya başlıyorum.

Burada geliştirmemiz gereken beceri, gerektiğinde zevklerimizi erteleyebilmektir. Bu uzun dönemdeki hedeflerinize ulaşabilmeniz için, anlık zevklerinize karşı koyabilmek anlamına geliyor. Eğer bunlara karşı koyamazsanız, asıl yapmanız gerekenleri asla yapmamış olursunuz.

Bu kolay bir şey değil, çoğu kişinin yapmak isteyeceği bir şey hiç değil. Çoğumuz alışkanlıklarımızın bize ne kadar zaman kaybettirdiğini çoğu kez fark etmiyoruz bile. Oturup kendimize gerçekten ne istediğimizi sormamız lazım, hayattaki hedeflerimizi iyi belirlememiz lazım. Çocukluğumuzdan beri hayalini kurduğumuz şeylerden vazgeçmek için yeterli keyfi alıyormuyuz yaptıklarımızdan? Yoksa bunları erteleyerek daha iyi bir hayat için adım atmaya başlayacakmıyız?

Ben bundan sonraki hareketlerimde eskisinden daha çok bir amaca yönelik olmasını sağlayacağım. Bu pek keyifli olmayacak, ama bunu başaramasam bile ilerde elimden geleni yaptığımı bilerek huzurlu olacağım.

Kaynak: Tek Soluk

 

Bu yazı 6132 defa okundu.



Bu Kategorideki Diğer Başlıklar
 - Harekete Geçmeyi alışkanlık Haline Getirin
 - O Bir Gün Asla Gelmez
 - BAŞARI YOLUNDA 70 ALTIN KURAL
 - Başarıya Giden Yol
 
MAKALELER
KİŞİLİK
EĞİTİM
İLETİŞİM
HİPNOZ
PSİKOLOJİ
BAŞARI
BAŞARI ÖYKÜLERİ
HAFIZA
KARİYER
AKTİF ÖĞRENME
İMAJ
BEDEN DİLİ
HAYATA DAİR
YAŞAM
MİZAH
ŞİİR
GELİŞTİREN SÖZLER
KİTAP ÖZETLERİ
BİYOGRAFİ
SAĞLIK
BEBEK - ÇOCUK
BİLGİ
Kyäni


Yeni Eklenenler
Fortinet Product Life Cycle - 10.10.2023
Kemal Karpat kimdir?
Yaşlılık ve Alzheimer Hastalığının İşaretleri
Türkiye il Plaka Kodları ve Telefon Kodları
İl Vilayet Telefon Kodları
Sağlık Üçgeni
Kyäni
Çörek otu yağının faydaları nedir?
Sadece burun nefesi ile iyileşebileceğinizi biliyor musunuz?
Nitrik oksit nedir, faydaları nelerdir? Vücutta nasıl arttırılır?
İbn Rüşd
Ceza Korkusu ile Doğru Yapan Çocuk Doğru Çocuk mudur?
Televizyonsuz Ev
Hakikat Nedir? Gerçek Nedir?
ÖZ'ÜN TERCÜMANI SÖZ


Döviz Bilgileri
(Doviz)
Alış
Satış

Dolar:
18.7701
18.8039
Euro:
20.3329
20.3695
Güncelle

   
Website Security Test Toplu Mail Gönderimi