Forum •  Email •  Bize Yazın •  Ziyaretçi Defteri •  Anasayfam Yap •   
 Siteiçi Arama
Sonuçlar 2-3 saniye gecikmeli gelir.
Kullanıcı Girişi
Kullanıcı Adı
Şifre
Şifrem
Yeni Kayıt
Güncel Haberler
Sevgi üç türlüdür

 
Anasayfa / BAŞARI / 





Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Harekete Geçmeyi alışkanlık Haline Getirin

Kendi alanlarında başarıya ulaşmış insanlar ortak bir değeri paylaşırlar, onlar işleri hallederler. Bu değere ulaşmak için zekalarını, bağlantılarını, yeteneklerini kullanırlar.

Bu konseptin güzel yanı sonuca ulaşmak için oldukça basit bir yol izlemesidir. Harekete geçme alışkanlığı bunun temelini oluşturur, şimdi harekete geçmenizi ve bunu alışkanlı haline getirmenizi sağlayacak 7 ipucundan bahsedelim.

1. Herşey mükemmel olacak diye beklemeyin. Eğer başlamak için herşeyin mükemmel olmasını beklerseniz, asla başlayamayabilirsiniz. Her zaman hazır olmayan birşeyler olacaktır. Zamanı gelmemiş, pazar oluşmamış veya yapacağınız işte çok rekabet olabilir. Gerçek dünyada başlamak için kusursuz bir zaman yoktur. Harekete geçmeli ve sorunlarla başa çıkmalısınız.

2. İş bitirici olun. Sürekli işleri nasıl yapacağınızı düşünmeyin, onları yapın. İşinizi geliştirecek yeni bir fikriniz mi var? Neden bunu hemen gidip açıklamıyorsunuz. Aklınızda oluşan bir fikir, aklınızda kaldıkça gücünü yitirecektir. Bir kaç gün sonra eski isteğinizi de kaybedeceksiniz. Bir kaç hafta sonra ise tamamen unutmuş olacaksınız. Ama aklınızdakini sürekli harekete dökerseniz, aklınıza çok daha yeni fikirler geleceğini göreceksiniz.

3. Fikirler tek başlarına başarıya ulaşamazlar. Fikirleriniz önemlidir, ama onları gerçekleştirmek daha önemlidir. Gerçekleştirilmiş normal bir fikir, “bir gün” gerçekleştirilmek üzere bekleyen bir düzine mükemmel fikirden daha değerlidir. Eğer gerçekten işe yarayacağını düşündüğünüz bir fikre sahipseniz, bunu gerçekleştirmek için bugün birşeyler yapın. Harekete geçmediğiniz sürece bu fikirle bir yere varamazsınız.

4. Korkularınızı yenmek için hareket enerjinizi kullanın. Kalabalık bir toplulukta konuşma yapacak bir insan için en zor zaman, kendi sırasını beklediği zamandır. En profesyonel insanlar bile bu heyecanı yaşarlar. Konuşmaya başladıkları anda tüm korku ve heyecanları son bulur. Harekete geçmek korkularınızı yenmenin en iyi ilacıdır. Harekete geçmenin en zor yeri, harekete başlamayı beklemektir. Top yuvarlanmaya başladıktan sonra kendinize güveninizi kazanırsınız ve işler daha kolay yürümeye başlar. Korkunuzu yenin ve harekete geçin, kendinize olan güveniniz bunu sağlamlaştıracaktır.

5. Yaratıcılık makinenizi çalıştırın. En büyük yanılgı, yaratıcı bir çalışma yapmak için ilhan gelmesini beklemektir. Eğer yüzünüze ilham yağması için beklerseniz, işlerinizi yaparken çok zaman kaybedersiniz ve belirli bir periyot yakalayamazsınız. Beklemek yerine, yaratıcılık makinenizi siz kendiniz çalıştırın. Eğer bir şey yazmanız gerekiyorsa, kendinizi sıkın ve oturup yazın. Kalem kağıdı alın, düşünün, karalamalar yapın; kalemi hareket ettirdiğiniz anda aklınıza yeni fikirler gelecektir.

6. Anı yaşayın. Şu anda ne yapabileceğinize odaklanın. Geçen hafta ne yapamadıklarınız hakkında kendinizi üzmeyin, yada yarın yapabileceklerinizle. Sizin etkileyebileceğiniz tek zaman, şimdiki zamandır. Eğer sürekli geçmişe veya geleceğe takılırsanız, hiçbir şey yapamadan oturursunuz. Yarın veya sonraki hafta, hiçbir zamana dönüşür.

7. Hemen iş başı yapın. İnsanlar asıl toplantıdan önce aralarında sohbet ederler, küçük tartışmalar yaparlar. Tek başına çalışanlar için de sosyalleşme ihtiyacı nedeniyle, bu durum benzerlik gösterir. Bir işe başlamadan önce email kutunuzu kaç kere kontrol ediyorsunuz, televizyona ne kadar göz atıyorsunuz? Bu gibi durumlar sizin konsantrasyonunuzu bozacaktır, bu yüzden bunları geçip hemen işe koyulmanız gerekir.Her zaman ulaşmanız gereken noktaya doğru ilerleyin, böylece çok daha verimli olacaksınız.

8. Bonus ipucu. Başınızda sizi kontrol eden insanlar varken, onların onayını almadan harekete geçmek cesarat ister. Belkide bu yüzden her yeri patronlarla çevrili insanlar pek nadir girişimci ruhuna sahip olabiliyor. Eğer aklınızda iyi bir fikir varsa, kimseden izin almadan bunu gerçekleştirmeye başlayın. İnsanlar sizin işleri gerçekten halletmeye çalıştığınızı anladıklarında, size katılmak isteyeceklerdir. Sizin patronlarınız bir işi yapmak için kimseden izin almazlar, sizde onlara katılmak istiyorsanız kendi başınıza hareket edebilmeyi öğrenmelisiniz.

 

Kaynak: Tek Soluk..

Bu yazı 10500 defa okundu.



Bu Kategorideki Diğer Başlıklar
 - O Bir Gün Asla Gelmez
 - Hedeflerinize Ulaşabilmek İçin Günlük Zevklerinizden Vazgeçebilir misiniz?
 - BAŞARI YOLUNDA 70 ALTIN KURAL
 - Başarıya Giden Yol
 
MAKALELER
KİŞİLİK
EĞİTİM
İLETİŞİM
HİPNOZ
PSİKOLOJİ
BAŞARI
BAŞARI ÖYKÜLERİ
HAFIZA
KARİYER
AKTİF ÖĞRENME
İMAJ
BEDEN DİLİ
HAYATA DAİR
YAŞAM
MİZAH
ŞİİR
GELİŞTİREN SÖZLER
KİTAP ÖZETLERİ
BİYOGRAFİ
SAĞLIK
BEBEK - ÇOCUK
BİLGİ
Kyäni


Yeni Eklenenler
Fortinet Product Life Cycle - 10.10.2023
Kemal Karpat kimdir?
Yaşlılık ve Alzheimer Hastalığının İşaretleri
Türkiye il Plaka Kodları ve Telefon Kodları
İl Vilayet Telefon Kodları
Sağlık Üçgeni
Kyäni
Çörek otu yağının faydaları nedir?
Sadece burun nefesi ile iyileşebileceğinizi biliyor musunuz?
Nitrik oksit nedir, faydaları nelerdir? Vücutta nasıl arttırılır?
İbn Rüşd
Ceza Korkusu ile Doğru Yapan Çocuk Doğru Çocuk mudur?
Televizyonsuz Ev
Hakikat Nedir? Gerçek Nedir?
ÖZ'ÜN TERCÜMANI SÖZ


Döviz Bilgileri
(Doviz)
Alış
Satış

Dolar:
18.7701
18.8039
Euro:
20.3329
20.3695
Güncelle

   
Website Security Test Toplu Mail Gönderimi